Podrška studentima FILUM-a

Filološko- umetnički fakultet Univerziteta u Kragujevcu već 20 godina nema adekvatne prostorije za svoje aktivnosti. Studenti na Odseku za primenjenu i likovnu umetnost suočavaju se sa nedostatkom odgovarajućih uslova za obrazovanje, s obzirom na to da časovi održavaju na više lokacija u gradu, često uz značajna putovanja između njih. Studenti su primorani da rade u neadekvatnim prostorijama koje su male, pune vlage, dok grejanje, struja i voda često nisu u funkciji, prozori ne mogu da se otvore, zidovi su oronuli, inventar i podovi dotrajali. Rukovodstvo Fakulteta nije adekvatno reagovalo na ove izazove, a akreditacija programa je prošla bez adekvatne provere uslova u kojima se nastava izvodi.

Pozivamo vas da svojim potpisom pružite podršku studentima Odseka za primenjenu i likovnu umetnost Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu u njihovoj borbi za ostvarivanje prava na rad i obrazovanje u adekvatnim uslovima. 

https://peticije.kreni-promeni.org/petitions/hocemo-prostor-ne-obecanja?source=rawlink&utm_source=rawlink&share=29dcbfe7-4b1c-4741-9074-dd484c8eec01