Rezultati konkursa za analizu procesa napredovanja i procesa akreditacije

Na javni poziv za izradu analize normi i praksi akreditacije visokoškolskih ustanova i studijskih programa u Republici Srbiji, pristigle su tri prijave u zadatom roku: Biljane Maluckov, Sonje Kuzmančev i Bobana Stojanovića. Na konkurs za analizu standarde i postupak akreditacije visokoškolskih ustanova se nije javila nijedna osoba.

Koordinacioni odbor Mreže akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) je 18. maja 2020. razmatrao sve pristigle prijave i utvrdio da su dve prijave kompletne, odnosno sadrže predlog plana studije. KO je jednoglasno izabrao predlog Bobana Stojanovića kao metodološki najutemeljeniji i sveobuhvatniji prikaz problema u napredovanju, koji najviše odgovara zahtevima konkursa. 

Takođe, Koordinacioni odbor je odlučio da se Sonji Kuzmančev, koja je dostavila drugu urednu prijavu, ponudi da bude autorka druge studije o akreditaciji.

Obe studije bi trebalo da daju početni uvid u situaciju u pomenute dve oblasti, a MASA će nakon njihovog predstavljanja pokrenuti širok konsultativni proces sa predstavnicima/ama akademske zajednice.

U prilogu se nalaze sve tri prijave pristigle na gore pomenuti javni poziv.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.